Din efterskole i Jylland - Book en FREMVISNING
Vi spiser groft (groft brød, grov pasta, rå og grove grøntsager mv.)
Vi spiser frisk grønt (årstidens grøntsager – leveret tre gange om ugen)
Vi spiser varieret (alle måltider varieres i indhold)
Vi anvender lødige råvarer og minimerer brugen af halvfabrikata
Vi laver mad for alle sanser (smag, lugt og syn osv.)
Vi holder anvendelsen af tilsat sukker på et minimum
Vi er bevidste om ressourcer (i tilberedning og genanvendelse mv.)
Vi spiser seks måltider om dagen – tre hovedmåltider og tre mellemmåltider (af hensyn til at opnå stabilt blodsukker)
Vi serverer den varme mad til middag og den kolde til aften
Vi slukker tørsten i vand
Vi spiser groft (groft brød, grov pasta, rå og grove grøntsager mv.)
Vi spiser frisk grønt (årstidens grøntsager – leveret tre gange om ugen)
Vi spiser varieret (alle måltider varieres i indhold)
Vi anvender lødige råvarer og minimerer brugen af halvfabrikata
Vi laver mad for alle sanser (smag, lugt og syn osv.)
Vi holder anvendelsen af tilsat sukker på et minimum
Vi er bevidste om ressourcer (i tilberedning og genanvendelse mv.)
Vi spiser seks måltider om dagen – tre hovedmåltider og tre mellemmåltider (af hensyn til at opnå stabilt blodsukker)
Vi serverer den varme mad til middag og den kolde til aften
Vi slukker tørsten i vand
Vi lader elever deltage i alle arbejdsprocesser i køkkenet
Vi tilstræber at give eleverne viden om kost og ernæring
Vi tilstræber at give eleverne viden om hygiejne
Vi tilstræber at give eleverne gode erfaringer med sund kost og deraf gode kostvaner
Vi er lydhøre overfor elevernes ønsker og forslag
Vi lader elever deltage i alle arbejdsprocesser i køkkenet
Vi tilstræber at give eleverne viden om kost og ernæring
Vi tilstræber at give eleverne viden om hygiejne
Vi tilstræber at give eleverne gode erfaringer med sund kost og deraf gode kostvaner
Vi er lydhøre overfor elevernes ønsker og forslag
Dannelse:
Vi lægger vægt på måltidfællesskabet. De tre hovedmåltider er obligatoriske. De indtages i kontaktgruppen og har dermed en lighed med familiemåltidet. Målet er at sikre ro og tryghed omkring indtagelsen af maden. De tre mellemmåltider er frivillige.
Vi lægger vægt på bordskik og respekten for maden og fællesskabet. ”Værsgo” og ”Velbekomme” er rammen om måltidet. Man sidder ved sit bord og deltager i hele måltidet.
Læs uddybende kommentarer til kostpolitikken:
Kostpolitik for Femmøller Efterskole
Bryd rytmen – hop på og tag et år på efterskole hos os
Ønsker du at søge om optagelse eller besøge vores efterskole, skal du blot bestille en fremvisning. Vi afholder besøgsdage på udvalgte søndage i løbet af året.
Tæt på Aarhus, tæt på stranden, tæt på Mols Bjerge
Vi har kontortid på hverdage mellem:
kl. 8.30-10.00
kl. 10.30-12.00
kl. 13.00-15.30
tel: 86 36 24 00
mobil: 21 38 32 19
E-mail til kontoret: fe@femmoeller.dk
Tæt på Aarhus, tæt på stranden, tæt på Mols Bjerge
Vi har kontortid på hverdage mellem:
kl. 8.30-10.00
kl. 10.30-12.00
kl. 13.00-15.30
tel: 86 36 24 00
mobil: 21 38 32 19
E-mail til kontoret: fe@femmoeller.dk